O izložbi Arhitektura i dijete...

 

Izložba 'Arhitektura i dijete' se u Oris Kući arhitekture održava od 27. rujna do 1. listopada 2022.

Osjetilno osvještavanje karakteristika prostora u kojima se dijete kreće, osvještavanje uloga, prava i odgovornosti u stvaranju izgrađenog okoliša kao i vrednovanje arhitektonske baštine i suvremene arhitekture (prema ‘Programme objectives’, ‘Built Environment Education Guidelines’, UIA, 2008.), rezultiralo je izložbom radova djece i odgajatelja Dječjeg vrtića Špansko ‘Arhitektura i dijete’ koja se 27. rujna 2022. u 18 h otvara u Oris Kući arhitekture.
Arhitekturu se djeci želi posredovati kroz iskustveno učenje o temama izgrađenog okoliša, urbanizma i nasljeđa, kako bi kao budući korisnici prostora i odrasli građani mogli razumjeti prostor koji ih okružuje, aktivno sudjelovati u njegovom kreiranju, uvažavajući pritom i njegovu povijest i suvremenost, te kako bi imali zdrav odnos prema okruženju u kojem žive.
U Dječjem vrtiću ‘Špansko’ njeguje se specifičan pristup umjetničkom izričaju djeteta (Belam pristup likovnosti, sinkretički pristup glazbi i pokretu, multimodalan dramsko-scenski izričaj) kojim se već više od dva desetljeća tvori vlastiti umjetnički kurikulum.
'Svakom našom izložbom želimo bolje razumjeti likovni jezik i omogućiti djeci da koristeći različite materijale, sredstva i likovni pribor istražuju mogućnosti njegova kombiniranja i izražavanja i tako razvijaju osjećaj za estetiku, kreativnost i slobodno izražavanje'. 

 
Helena Burić, pedagoginja DV Špansko

Otvorenje izložbe 27. rujna 2022. u 18 h. Pozivamo sve roditelje i djecu koja su sudjelovala u stvaranju radova da nam se pridruže na otvorenju!


 


 


Ispiši stranicu