Izložba „Tekstura“ u Knjižnici Vladimira Nazora – Vrapče

O izložbi – Tekstura
 

Djeca i odgajatelji Dječjeg vrtića Špansko pripremili su radove za izložbu pod nazivom „Tekstura“ u Knjižnici Vladimira Nazora – Vrapče.
 
Tekstura i taktilnost dio su djetetove svakodnevice i prisutne su gotovo prilikom svake njegove djelatnosti. Pomoću taktilnosti dijete istražuje prostor i predmete koji ga okružuju, komunicira neverbalno s drugim ljudima, iskazuje emocije i osjeća povezanost s okolinom. Također, taktilnost ima važnu ulogu u psihofizičkom razvoju djeteta, od razvoja motorike, učenja kroz dodir i opipavanje predmeta i materijala, doživljaja prostora pa sve do socijalizacije u društvu (Gaj, 2009). Prikaz i simulacija teksture artikulirana u likovnim radovima djece iz 10 odgojnih skupina Dječjeg vrtića Špansko proizlazi iz djetetove temeljne potrebe za dodirom.
Izložba se bavi teksturom površina, materijala i pokrova životinja. Ona je karakter površine i kao takva može biti plastička (hrapavo ili glatko, taktilna), slikarska (različite gustoće mrlja koje čine površinu)icrtačka tekstura (koriste crtački elementi - točka i crta - za različito ispunjavanje irasteriranje površine ograđene obrisnom crtom) (http://likovna-kultura.ufzg.unizg.hr/povrsina.htm) što je vidljivo u predstavljenim radovima.
 
Pozivamo vas da u prostorima Knjižnice Vladimira Nazora – Vrapče, na adresi Ulica Majke Terezije 2, od 1. do 27. ožujka 2021., u društvu djeteta pogledate izložene radove.

Popis sudionika: https://vrtic-spansko.zagreb.hr/IZLOŽBE/vrapče/izlozba_popis-sudionika_vrapce_ozujak2021.docx

 

 

  

 

 

 


 


Ispiši stranicu