Art na cestu - UDOMI ME

I ove godine Dječji vrtić 'Špansko' pridružuje se akciji 'UDOMI ME – ART NA CESTU' kojom se obilježava Svjetski dan umjetnosti zajednice. Akciju je u Hrvatskoj inicirala platforma F12, a njome se želi potaknuti širenje ideje o umjetnosti kao alatu za društveni razvoj i na jedan dan u godini postaviti besplatne oblike umjetnosti u javne prostore dostupne publici. Cjelokupna akcija sprovodi se bez sponzora, donatora i financijske podrške, odnosno, radi kroz 'pogon na dobru volju'. Ukoliko u naselju Špansko u javnim prostorima 17.2.2020. ugledate likovne radove djece našeg vrtića, pozivamo vas da ih udomite. 
Danas se u Hrvatskoj četvrti puta obilježava Svjetski dan umjetnosti zajednice, a akciji se 2. godinu zaredom pridružuje i Dječji vrtić 'Špansko'. U akciji UDOMI ME je sudjelovalo 11 odgojnih skupina: Kolibrići (odgajateljice Nikolina Fišer Sedinić i Milka Jakovljević), Dupini (odgajateljice Marina Maršanić i Mirna Bahorić Vrandečić), Zvjezdice (odgajateljice Renata, Pelt, Natalija Vajdić Ključe i Ljiljana Rotim), Slagalice (odgajateljice Maja Kirin i Dubravka Dizdar), Leptirići (odgajateljice Mihaela Furko i Božena Šimić), Ježići (odgajateljice Anđa Balija i Jasna Marić), Kruškice (odgajateljice Ivana Petanjak i Lučana Blažić), Jabučice (odgajateljice Kristina Frbežar i Dijana Jakasović), Bubamare (odgajateljice Suzana Pinević i Ana Zorić Komaromi), Boje (odgajateljice Marina Dundić i Dubravka Čekolj) i Točkice (odgajateljice Lana Gospodnetić i Helena Gašpar).
Svoje radove djeca su izložila na različitim punktovima kvarta Špansko: Knjižnici Špansko sjever, Knjižnici Špansko jug, Osnovnoj školi Tituš Brezovački, Osnovnoj školi Ante Kovačić, na Trgu Ivana Kukuljevića, tržnici Špansko i Second hand shopu-u Butiga. Oni najmlađi svoje su radove izvjesili na ograde vrtićkih dvorišta. Cijela akcija izazvala je interes naših sugrađana. Ovo je naš doprinos kojim smo željeli obilježiti Svjetski dan umjetnosti zajednice te učiniti umjetnost dostupnom u javnim prostorima grada i potaknuti širenje ideje o umjetnosti kao alatu za društveni razvoj. Vidimo se i slijedeće godine! — na lokaciji Špansko, Grad Zagreb, Croatia.
 

  

 

     

 

    

  


  

   

 

 

 

Ispiši stranicu