Akcija ''Udomi me''

   
 
DJEČJI VRTIĆ ŠPANSKO U AKCIJI 'UDOMI ME'
 
Dječji vrtić Špansko uključio se u akciju UDOMI ME. Akciju UDOMI ME inicijalno je pokrenula F12 platforma, prva karlovačka neformalna inicijativa s ciljem promoviranja i širenja ideje o community artu. Termin community art obuhvaća razvoj, poticanje i realizaciju umjetničkih aktivnosti unutar lokalne zajednice, a karakterizira ga interakcija i dijalog s okruženjem.
F12 platforma već treću godinu organizira nacionalnu akciju 'Art na Cestu' kojom obilježava Svjetski dan umjetnosti zajednice. 
Akcijom UDOMI ME želi se umjetnost učiniti dostupnom u javnim prostorima grada te potaknuti širenje ideje o umjetnosti kao alatu za društveni razvoj. Želeći ostvariti ovaj cilj na jedan dan u godini, danas 17.2.2020. u suradnji sa djecom postavili smo radove djece i odgajatelja Dječjeg vrtića Špansko na nekoliko lokacija u naselju - Osnovna škola Tituš Brezovački, Knjižnica Špansko sjever, Knjižnica Špansko jug, voćni štand na tržnici Špansko, dječje igralište na Trgu Ivana Kukuljevića, trgovina Purex. 
Ove godinu akciju su provele odgajateljice Andrea Ponudić (odgojna skupina Miffy), Mihala Furko (Leptirići), Maja Matula i Marina Maršanić (Cvjetići), Dijana Vrbanac i Marica Medved (Sunce). Odgajateljice Lana Gospodnetić (Loptice) i Nikolina Fišer (Bubamare) u akciji su sudjelovale sa likovnim radovima djece koja su početkom ove pedagoške godine krenula u školu.Izlaganje radova i koordinaciju akcije provela je pedagoginja vrtića Helena Burić.
Reakcije naših sugrađana bile su vrlo pozitivne pa ćemo slijedeće godine u ovoj akciji sudjelovati u još brojnijem sastavu.
 
  

Ispiši stranicu