~ Kultura // Stenjevec~

Teatar Poco Loco donosi četveromjesečni program kulture i umjetnosti na područje gradske četvrti Stenjevec. Predstavljajući suradnike i umjetnička područja s kojima se bavimo, stvaramo uključivi program za sve dobne skupine koji obuhvaća dramsko i literarno stvaralaštvo, kazališnu umjetnost likovnost i glazbu. Dječje kazališne predstave iz ciklusa Priča mi se priča Teatra Poco Loco gostovat će u prekrasnim dvoranama mjesnih odbora Donja Kustošija, Malešnica, Vrapče jug i Špansko jug, a nakon predstava svi su pozvani na druženje i sudjelovanje u kreativnim radionicama inspiriranim izvedenom predstavom. Mjesni odbori Donja Kustošija i Vrapče jug pretvaraju se i u koncertne dvorane, jer će se upravo tamo održati dva vrhunska koncerta klasične glazbe, pijanistice Terezije Cukrov i violončelistice Neve Begović. U Knjižnici Špansko-jug, partneru na projektu, na književnim susretima predstavit će se književnici Zdravko Međurečan, Franjo Janeš, Nada Gačić i Darko Berljak, a za djecu će poetsko druženje “Što sve” uz likovnu i literarnu radionicu održati Nikolina Manojlović Vračar.

Ovim programom pokrećemo i ponudu KREATIVNIH RADIONICA koje mogu upisati mladi i odrasli. Srednjoškolci i studenti moći će jednom tjedno pohađati impro teatar kojeg vodi Ivana Marijančić, a odrasli dramske radionice koje vodi Ivan Horvat te radionice kreativnog pisanja Ane Đokić. Nikolina Manojlović Vračar vodit će likovne radionice za odrasle “Otvoreni prostor” te street art radionicu za mlade na kojoj će se izrađivati mural u tehnici spreja.
Kako se likovnim stvaralaštvom može oplemeniti javni prostor na radionici “Ususret muralu” pokazat će djeca i odgajatelji iz DV Špansko u suradnji s street art umjetnicom Klarom Rusan Klarxy, a učitelji i učenici OŠ Tituša Brezovačkog u naš prostor unijet će čaroliju uz pomoć kazališta sjena pod vodstvom Petre Bokić.

Završno događanje s kazališnom predstavom, izložbom i radionicama planirano je za kraj travnja na Dječjem trgu.

kultura // stenjevec dio je naše programske linije kazalište za održive zajednice kojom jačamo našu ulogu u održivom razvoju društva kroz osnaživanje lokalnih zajednica umjetničkim programima. Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba kroz program Kultura i umjetnost u zajednici.

S detaljnim mjesečnim programom događanja te radioničkom ponudom možete se upoznati u nastavku.

Također, pozivamo vas da odgovorite na pitanja o programima kulture i umjetnosti u vašem kvartu u kratkom online upitniku, a možete nam pisati i na mail: kultura.stenjevec@gmail.com. Vaše mišljenje nam je važno!